Sunday, 13 September 2015

Skincare Nutriwhite

Bismillah.. Assalammualaikum w.b.t..~♥

Ramai yang inginkan produk skincare yang terbaik, dalam masa yang sama selamat. NUTRIWHITE jawapannya! :)

Nutriwhite, salah satu jenama dari Shaklee. Sesuai untuk kulit normal. Bagi yang tiada masalah jerawat yang serius dan mencari produk untuk maintain beri kulit bertambah sihat, sangatlah sesuai dengan nutriwhite ni in shaa Allah. ;)

Dalam set nutriwhite, sesuai nak ambil yang mana pula?
Jangan risau... saya buat ringkasan tentang skincare dalam rangkaian nutriwhite ni.


Bagi yang tinggal berdekatan dengan area saya di Melaka dan nak rasai/demo dulu dengan cleanser nutriwhite, atau make up remover nutriwhite yang super best ni, boleh hubungi saya ye. :)

Zaimah Bakar
Shaklee ID: 889328
No. Fon: 017-226 9327
FB Page: Zaimah Bakar (Official)
PM/ inbox FB: [KLIK SINI]
Email: [email protected]


Thursday, 30 April 2015

Dah nak babai Promo CINCH :')

Bismillah.. As salammualaikum wbt...

Bulan April 2015 dah hampir nak melabuhkan tirai. Promosi CINCH yang tak pernah berlaku sebelum ni, bulan ni bila buat pertama kalinya ada promosi cinch..memang berbeza!

Saya masih menerima order mahupun booking bagi promosi ni hingga ke saat akhir 11:59:59 pm , 30/04/2015. :) 

Jadi, jangan lepaskan PELUANG! ;)

Nak combo BEST Offer?


Berbaloi-baloi...

Hubungi saya, #zaimahbakar untuk sebarang pertanyaan tentang offer ni ye. Tq! 

#zaimahbakar 017-226 9327

Friday, 3 April 2015

Nak pilih CINCH atau ESP?



As salammualaikum wbt...

Ada tak yang rasa dalam dilema nak pilih supplement protein, sama ada ESP atau CINCH SHAKE Shaklee?

Saya pun! Hehehe.. 
Dua-dua bagus, serius. ;)
Tapi, kita tengoklah mana kita lebih concern nak fokus. 

Contohnya - kalau nak fokus untuk kulit ke, atau lebih basic yang menyeluruh, mahupun dalam masa yang sama untuk 'teman' perjalanan penyusuan susu ibu dengan lebih sempurna, saya syorkan ESP. Sebab ESP ada protein yang secukupnya. 

If rasa nak fokus nak slim, bagi kurus tapi tetap fit, lebih recommended ambil CINCH Shake. Sebab... Kandungan Leucine dlm Cinch lebih tinggi. Leucine perlu untuk rangsang sintesis protein otot untuk kekalkan otot.
Jadi kita bakar lemak bukan bakar otot, Tiadalah isu badan geleber lepas diet. 

CINCH Shake juga ada nutrient lain. Kalau macam ESP, ia ada sebahagian vitamin B sahaja. Jadi, kalau plan untuk rasa lebih kenyang yang lama, dalam masa yang sama untuk jadikan meal replacement, CINCH Shake ni lebih sesuai. :)

Nak jimat, nak dua-dua khasiat pun boleh. Bancuh campur 2 scoop CINCH Shake, tambah 1 sudu ESP. Rasa mmg sedap, dua-dua khasiat dapat. Malah, lebih jimat sebab kalau ikutkan bancuhan cadangan untuk CINCH Shake, boleh 15 serving je. Tapi bila kita campur dua ni, khasiat yang sama, malah extend serving dan lambat la sikit nak habis kan. Rasa CINCH Shake yang sedap pun dapat! :)

Promosi April 2015, CINCH Shake. Boleh pilih nak flavor Chocolate atau Cafe Latte.

Super Combo, CINCH SHAKE dan ESP..harga menarik saya tawarkan! ;)

Order/pertanyaan: #zaimahbakar 017-2269327

Wednesday, 1 April 2015

Promosi April 2015

As salammualaikum wbt...

Alhamdulillah.. Promosi yang sangat hebat dari Shaklee! Sekali dia promosi, terus banyak.. :)
Dan yang paling suprise, CINCH SHAKE tak pernah dalam sejarah lagi ada promosi. Special sungguh!



Promosi April 2015:

Cinch Shake Choc @ Cafe Latte: Beli 4 tong, tapi bayar untuk 3 sahaja!

Lecithin: Beli 7, tapi bayar 6 je!
Lecithin: Twin pack, dapat LESS 5%!

GLA: Beli 7, tapi bayar 6 je!
GLA: Twin pack, dapat LESS 5%!

DTX: Beli 4 botol, tapi bayar untuk 3 sahaja!

Vitalea for Child: Beli 4 botol, tapi bayar untuk 3 sahaja!

Nak beli 1 atau 2 tapi nak jimat?
Boleh hubungi saya untuk keterangan lanjut ye. 

Klik link nama Produk Promosi kat bawah ni untuk lain-lain entry dan info: 
GLA
DTX


Zaimah Bakar
Shaklee ID: 889328
No. Fon: 017-226 9327
FB Page: Zaimah Bakar (Official)
PM/ inbox FB: [KLIK SINI]
Email: [email protected]





Tuesday, 24 March 2015

Wanita Bermisai

As salammualaikum wbt...

Misai pada perempuan, rasanya selalu juga terjadi. Tapi bukanlah misai macam lelaki tu. Hanya bulu-bulu halus di bahagian misai tu terlalu banyak. Jadi, bila nampak dari jauh, memang macam gelap kat situ, macam ada misai. 

Kadangkala, bukan bahagian muka je ada masalah bulu-bulu halus ni 'terlebih'. Kat bahagian badan atau lain-lain tempat pun ada. Macam mana boleh berlaku?

Menurut artikel Dr. Zubaidi, misai/bulu banyak pada wanita ni bukan penuakit, tapi tanda-tanda sesuatu penyakit! 

Sebab-sebab?

1) Pengeluaran Hormon Lelaki yang berlebihan 
- boleh ambil makanan yang seimbangkan kembali hormon wanita. Contohnya, nuts and seeds (kekacang, bijan, dll), sayuran hijau, salmon, avocado, makanan yang tinggi vitamin B. 

2) Kekurangan Protein yang melekat pada hormon lelaki dalam peredaran darah
- hormon lelaki yang tak dilekatkan dengan protein yang aktif, akan menghasilkan kesan pada tubuh. 
- hormon wanita estrogen yang meningkatkan pengeluaran protein ni.
- jadi, bila hormon wanita kurang, maka hormon lelaki yang tak dilekatkan dengan protein akan bagi kesan kat badan.
- maka, tingkatkan hormon wanita dan cukupkan keperluan protein. 

3) masalah pencernaan

4) Pengambilan herba atau ubat yang tak disahkan.

Antara makanan tambahan yang dapat membantu ialah, GLA dan ESP Shaklee. 



Jika masalah bukan hanya pada bulu-buli berlebihan, ada juga tanda-tanda yang lebih serius, boleh buat pemeriksaan doktor.

Untuk order/ pertanyaan, hubungi saya, #zaimahbakar 017-226 9327

Thursday, 5 March 2015

Kesian SOYA

Bismillah.. Assalammualaikum w.b.t..~♥

Ada tak yang bila dengar SOYA je..terus rasa ia tak bagus?
Jangan tuduh soya begitu..kesian dia. :p
Kalau kita terbaca cerita keburukkan soya ni, cepat-cepat la kita 'dengar' kedua-dua pihak. Baca juga kebaikkan. Ambil tahu KENAPA baik kenapa buruk..??

Antara SEBAB kenapa saya dan anda semua kena pilih soya ESP:

1.ESP menjalani proses penapaian (fermentation) yang lengkap dan menghasilkan isoflavone (bukan senang nak ekstrak isoflavone dari kacang soya, proses yang Shaklee buat sangat teliti)

2.ESP hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses

3.ESP dibasuh dengan air ("..Dr. Shaklee knew that By using a cold water extraction technique, you get the very best of the soy and all of the positive things like the phyto-estrogens which inhibit breast cancer and prostate cancer in men. There are over 1500 studies showing the positive benefits of soy and only 12 to 20 negative studies showing that when you alter and de-nature soy you end up with junk.Dr. Shaklee knew the difference.")

4.ESP mengandungi 50% keperluan kalsium harian. Kenapa ada kalsium? Kerana tambahan sedikit kalsium di dalam ESP boleh meneutralkan kembali asid phytic di dalam soya (kandungan asid phytic yang tinggi menghalang penyerapan zat dan mineral seperti kalsium, magnesium, zink semasa pencernaan dalam usus.

5.Dah 54 tahun ESP mengungguli pasaran makanan tambahan. Lama tu... kalau bagus dan ramai yang yakin, memang ia bertahan lama kan. :)

Tak kenal maka tak cinta.

Yang nak cuba ESP Shaklee, boleh terus hubungi saya ye.

Segala order/ pertanyaan, contact:


Zaimah Bakar
Shaklee ID: 889328
No. Fon: 017-226 9327
FB Page: Zaimah Bakar (Official)
PM/ inbox FB: [KLIK SINI]
Email: [email protected]


Monday, 2 March 2015

Promosi Bulan Mac 2015 - ESP, Zinc, Vitalea Child :)

Bismillah.. Assalammualaikum w.b.t..~♥

Bulan tiga, ada 3 item istimewa ditawarkan Shaklee ada promosi.

ESP

ZINC COMPLEX

VITALEA FOR CHILDREN

***************************************************

ESP, minuman protein paling HOT!

Zinc, paling jimat! Mineral penting yang tak sepatutnya disisihkan..hehe. Bagus utk rambut, utk penyembuhan luka, jerawat, jeragat..dan mcm2 lagi...

Vitalea for child, multivitamin n minerals yg terbaik dan paling sesuai utk kanak-kanak. Promosi ni masih berterusan berturut2 sebab nak bagi peluang lebih ramai try betapa bestnya vitalea kanak-kanak yg baru ni dengan harga paling best!

Klik link di bawah untuk info lanjut tentang produk yang sedang promosi ni.

ESP

ZINC COMPLEX

VITALEA FOR CHILD

Untuk order atau sebarang pertanyaan, sila hubungi saya;


Zaimah Bakar
Shaklee ID: 889328
No. Fon: 017-226 9327
FB Page: Zaimah Bakar (Official)
PM/ inbox FB: [KLIK SINI]
Email: [email protected]


Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...